kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Zomerconcerten 2012

Brot des Lebens is de titel van het zomerconcert dat Kamerkoor Dualis op 7 en 8 juli aanstaande zal geven in resp. de Kloosterkerk in Ten Boer en de Synagoge in Groningen.

Natuurlijk, de muziek is het ‘brood des levens’, dat is de eerste gedachte die opkomt bij de titel van het zomerconcert van Kamerkoor Dualis.

Zonder muziek geen leven?! Zeker, toch verwijst de titel in de eerste plaats naar het prachtige werk van de hedendaagse componist Wolfram Buchenberg (1962), ‘Ich bin das Brot des Lebens’.  Buchenberg verbeeldt hierin op krachtige wijze - o.a. door toepassing van ritmische en melodische improvisatie - hoe de mens in de verwarring van de omringende wereld een houvast zoekt en vindt. Actueler kunnen we in deze onzekere tijden niet zijn.

Naast de compositie van Buchenberg brengt Dualis meer muziek die houvast en tevens de ‘broodnodige’ verstrooiing biedt, met typisch romantische werken van o.a. Mendelssohn, Brahms en Franz Biebl. Met speciale aandacht voor de Mis in Es voor dubbelkoor van Josef Rheinberger, ook wel de ‘Cantus Missae’ genoemd, die vaak wordt aangeduid als de mooiste vocale mis van de negentiende eeuw. Genoeg brood en spelen dus, op het zomerconcert van Dualis.

> Flyer Brot des Lebens (PDF)

Prijs: € 12,50 (Normaal); € 10,- (Voorverkoop via deze website)

Programma: 
Johannes Brahms - Zwei Motetten, op. 29
Franz Biebl - Ave Maria
Wolfram Buchenberg - Ich bin das Brot des Lebens (uit: Vier geistliche Gesänge)
Joseph Rheinberger - Cantus Missae, op. 109
Felix Mendelssohn - Warum toben die Heiden
Felix Mendelssohn - Richte mich, Gott
Concertinformatie: 
7 juli 2012 - 20:15
Kloosterkerk, Kerkpad 3, Ten Boer
8 juli 2012 - 15:00
Synagoge, Folkingestraat 60, Groningen
BijlageGrootte
PDF-pictogram Flyer_Dualis_Brot_juli_2012.pdf245.62 KB