kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Try-out Kamerkoor Dualis ‘Droomt’

Het jaar 2011 is voor het stad-Groningse Kamerkoor Dualis een jaar met een gouden randje: het koor bestaat 10 jaar en viert dat onder andere met deelname aan een internationaal korenconcours in het Vlaamse Maasmechelen. Voor het concours moet geoefend worden, en dat doet Dualis op zondag 26 juni, om 15.00 uur, in de Kloosterkerk in Ten Boer.

Het concert heeft ditmaal de titel Dualis’ Dreams, waarmee wel aangegeven wordt wat het koor op het concours hoopt te bereiken. Het programma dat Dualis heeft samengesteld is aan allerlei voorschriften gebonden en omvat daarom werken uit verschillende muziekperiodes, van een typisch Renaissance koorstuk (Guerrero) tot een modern Nederlands werk (Badings). Een bijzonder onderdeel van het programma is het verplichte werk Fundamenta Ejus, dat speciaal voor het concours is gecomponeerd door de Vlaamse componist Vic Nees. De spetterende afsluiting van het concert wordt gevormd door een bijzonder aansprekend koorstuk van de Amerikaanse componist Eric Whitacre; zijn Leonardo Dreams of his Flying Machine vertelt de luisteraar hoe in je dromen alles werkelijkheid kan worden.

Het concoursprogramma wordt voor dit concert aangevuld met werken van onder andere Rheinberger en Rachmaninov. Omdat het om een echte try-out gaat zal het koor de concourswerken tweemaal uitvoeren. Een bijzonder detail is dat het programma uit het hoofd wordt gezongen. Toegangsprijs € 7,50 inclusief consumptie

Kaarten
Kaarten kunnen een half uur voor aanvang van het concert aan de kassa worden gekocht. Reserveren voor dit concert is niet mogelijk.

Programma: 
Francisco Guerrero - Regina Caeli Laetare
Johannes Brahms - Fest und Gedenksprüche, op. 109
Henk Badings - Finnigans Wake
Vic Nees - Fundamenta ejus
Theo Westen - Noabers dochter
Eric Whitacre - Leonardo dreams of his flying machine
Eric Whitacre - Sleep
Felix Mendelssohn - Ehre sei Gott in der Höhe
Joseph Rheinberger - Abendlied
Sergej Rachmaninov - Concert voor Koor
Concertinformatie: 
26 juni 2011 - 15:00
Kloosterkerk, Kerkpad 3, Ten Boer