kamerkoor dualis
Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Messiah, an Oratorio (HWV 56) – Georg Friedrich Händel

M.m.v. The Northern Consort

Met de donkere wintermaanden in het vooruitzicht hebben we allemaal wel behoefte aan wat licht en vrolijkheid. Zoek niet verder, want Kamerkoor Dualis gaat daar voor zorgen! Met een lang gewenste uitvoering van Händels ‘Messiah’.
Samen met de musici van The Northern Consort en een top ensemble aan solisten geeft Dualis twee concerten met dit prachtige oratorium, op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022.

Händels geliefde meesterwerk ‘Messiah’ schildert met doeltreffende streken het verhaal van de geboorte, het leven, de dood en de opstanding van Jezus tot een rijkgeschakeerde compositie. Juichende koorstukken volgen op intieme, breekbare aria’s die de luisteraar steeds op het puntje van de stoel houden. En dan is er ook het feest der herkenning met overbekende koorstukken als ‘Hallelujah’ en aansprekende aria’s als ‘Every valley’ en ‘How beautiful are the feet’. De zangers van Dualis maken er een bruisende uitvoering van waar het publiek zich moeiteloos een paar uurtjes in kan verliezen. Genieten met een grote G!

Lustrumconcert
Deze uitvoering van de Messiah markeert ook het vierde lustrum van Kamerkoor Dualis: in 2001 werd het koor opgericht. De COVID pandemie zat ons in 2021 nog dwars, daarom vieren we ons twintigjarig bestaan dit jaar, met de Messiah!

Laat deze feestelijke uitvoering van de Messiah je hart verwarmen en koop je tickets nu, via deze website.

Solisten:
Kristen Witmer (sopraan)
Daniel Elgersma (countertenor)
Leon van Liere (tenor)
David Visser (bariton)

Gastdirigent
Het concert wordt voor één keer niet gedirigeerd door Geert-Jan maar door Leendert Runia. Leendert is een bekende in de noordelijke koorwereld: hij dirigeert op dit moment ook het NVE, het concertkoor KOV, het Sallands Bachkoor en het Noord Nederlands Concertkoor. Tot voor kort was hij docent aan het Prins Claus Conservatorium. Leendert is na de zomer al met het koor begonnen met de Messiah. 

Concertinformatie: 
Zaterdag 10 december 2022 - 20:15
Akerk, Akerkhof 2, Groningen
Kaarten: 
Voorverkoop
€30,00
Aan de kassa
€35,00
Tarief t/m 17 jaar
€10,00
Zondag 11 december 2022 - 15:00
Nicolaïkerk, Wijkstraat 32, Appingedam
Kaarten: 
Voorverkoop
€30,00
Aan de kassa
€35,00
Tarief t/m 17 jaar
€10,00
BijlageGrootte
PDF-pictogram Flyer Messiah december 20222.92 MB