kamerkoor dualis
Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Geannuleerd: Liberté!

Een uniek dubbelkorig project met het NVE

Concertreeks 2020 door het Noordelijk Vocaal Ensemble o.l.v. Leendert Runia en het kamerkoor Dualis, o.l.v. Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen.

Er komt een mooie, nieuwe uitdaging aan voor Dualis: begin mei staat het koor samen met het Noordelijk Vocaal Ensemble op het podium. Een heuglijk feit met een mooie aanleiding, want in 2020 bestaat het NVE 35 jaar. Het extra grote koor van 50 zangers presenteert een indrukwekkend programma, geïnspireerd op het actuele thema ‘75 jaar vrijheid in Nederland'.

Centraal in dit programma staan twee dubbelkorige werken die stevig geworteld zijn in WO II, namelijk het Requiem van Olivier Greif (in een Nederlandse première!) en het beroemde Figure humaine van Francis Poulenc. Greif, die zijn familie verloor in Auschwitz, was gefascineerd door de dood en door de ongrijpbaarheid ervan. In zijn Requiem klinken flarden van Engelse kinderliedjes, grillige en soms ook beklemmende melodieën die verweven zijn met de onverbiddelijke requiemteksten. Poulencs Figure humaine, op teksten van Paul Éluard, schildert in acht delen een aangrijpend portret van de mens die hunkerend naar vrijheid de gruwelen van de oorlog doorstaat, culminerend in het hoopvolle en juichend uitgeroepen ‘Liberté!’

Naast deze twee bijzondere werken zingt het NVE de Sept Chansons pour choeur a cappella van Francis Poulenc, op gedichten van Guillaume Apollinaire en Paul Éluard. Dualis zingt drie motetten van Pierre Villette.

Programma: 
Olivier Greif - Requiem
Francis Poulenc - Figure Humaine
Concertinformatie: 
Petrus & Pauluskerk, Kerkpad 1, Loppersum
San Salvatorkerk, Hora Siccamasingel 202, Groningen