kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Franz Liszt: Kamerkoor Dualis

Kamerkoor Dualis m.m.v. Prins Claus Conservatorium Groningen

PROGRAMMA
Franz Liszt: Einleitung und Fuge aus der Kantate Ich hatte viel Bekümmernis (J.S. Bach; orgel Vincent Hensen), Inno a Maria Virginie (koor, orgel Anna Buijze), Salve Regina / Pater Noster (koor), Orpheus Symphonische Dichtung (orgel Peter van der Zwaag) • pauze • Franz Liszt: Ave Maria (koor, orgel), O Salutaris Hostia (koor), Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen (orgel Jochem Schuurman), Uit de Missa Choralis (koor, orgel Peter van der Zwaag): Kyrie / Gloria

Kamerkoor Dualis bestaat sinds 2001 en wordt gevormd door zangers uit Groningen. Gastdirigent is Hoite Pruiksma. 

De orgelklas van het conservatorium in Groningen wordt geleid door Theo Jellema en Erwin Wiersinga; de pianoklas door Paul Komen. 

Theo Jellema is organist van de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden en als docent hoofdvak orgel niet alleen aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen verbonden maar ook aan het conservatorium te Zwolle/ Arnhem. 

Erwin Wiersinga studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus Orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus Piano. Na zijn conservatoriumtijd studeerde hij verder bij Harald Vogel, Marie-Claire Alain en Guy Bovet. Hij is ook orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. 

Paul Komen is een wereldwijd gevierd pianist. De afgelopen jaren heeft hij zich toegelegd op het spelen op historische instrumenten, hetgeen leidde tot talloze concerten op internationale festivals. Momenteel is hij bezig met het afronden van de integrale opnamen van de sonates van Beethoven. Paul Komen is hoofdvakdocent piano en docent kamermuziek aan het Prins Claus Conservatorium en hoofdvakdocent piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Bron: website Orgelpark

Concertinformatie: 
27 februari 2011 - 14:15
Orgelpark, Gerard Brandtstraat 26, Amsterdam