kamerkoor dualis
Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Programma's

Hieronder treft u een overzicht aan van alle programma's die Dualis in de afgelopen jaren heeft uitgevoerd.

2022

Messiah, an Oratorio (HWV 56) – Georg Friedrich Händel

Met de donkere wintermaanden in het vooruitzicht hebben we allemaal wel behoefte aan wat licht en vrolijkheid. Zoek niet verder, want Kamerkoor Dualis gaat daar voor zorgen! Met een lang gewenste uitvoering van Händels ‘Messiah’.
Samen met de musici van The Northern Consort en een top ensemble aan solisten geeft Dualis twee concerten met dit prachtige oratorium, op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022.

Händels geliefde meesterwerk ‘Messiah’ schildert met doeltreffende streken het verhaal van de geboorte, het leven, de dood...

Passie bij Kaarslicht

In de christelijke traditie staat Pasen voor het lijden en de wederopstanding van Christus. Voor componisten is dit al eeuwen een bron van inspiratie. De Mattheuspassion van J.S. Bach is hier een van de bekendste voorbeelden van: heel veel mensen bezoeken een ‘Mattheus’ in de weken voor Pasen. Dat er nog veel meer prachtige muziek is geschreven rond het paasverhaal laat Dualis horen in dit concert, in de sfeer die bij het thema past: kaarslicht en duisternis....

2021

Geannuleerd: A Magical Christmas

Let op: Helaas moeten Kamerkoor Dualis en de Provinciale Brassband Groningen (PBG) het kerstconcert A Magical Christmas van 11 en 12 december afgelasten in verband met de huidige coronamaatregelen.
Lees verder

Een spetterend kerstconcert met koper, zang en orgel, verzorgd door twee Groninger topgezelschappen Kamerkoor Dualis en de Provinciale Brassband Groningen, en organist Jaap de Kok. Met werken van onder andere Rutter, Rachmaninov en Tchaikovsky.

Unlocked!

Met het programma Unlocked! duikt Dualis weer vol overgave in het dagelijkse bestaan dat – weten we nu – zo bijzonder en waardevol is. We zingen over de geboorte, de kindertijd, de liefde, trouwen en sterven. Met werken van o.a. Bach, Tavener, Kreek, Esenvalds en Whitacre.

2020

Geannuleerd: Liberté!

Concertreeks 2020 door het Noordelijk Vocaal Ensemble o.l.v. Leendert Runia en het kamerkoor Dualis, o.l.v. Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen.

Er komt een mooie, nieuwe uitdaging aan voor Dualis: begin mei staat het koor samen met het Noordelijk Vocaal Ensemble op het podium. Een heuglijk feit met een mooie aanleiding, want in 2020 bestaat het NVE 35 jaar. Het extra grote koor van 50...

The Best of Dualis II

2020 wordt een fijn jaar voor Dualis, met mooie concerten in mei en november (daarover later meer!). Maar we beginnen al in maart met een vervolg op ons concert van afgelopen september, het succesvolle en compleet volle bak genererende The Best of… Dualis . Zowel het in groten getale toegestroomde publiek als de zangers van Dualis genoten toen van de mooiste werken die het koor in de afgelopen 19 jaar op het programma had staan, en het smaakte naar meer.

Dus duikt Dualis op 7 & 8 maart weer in het rijke verleden en zingt het koormuziek uit alle periodes en...

2019

Come away… Songs & Sonnets

Soms moeten we gewoon terug naar de basis. Ons even lekker wentelen in de muziek die we allemaal meteen herkennen en die ons zo na aan het hart ligt: de Engelse koorzang!

En dus duikt Dualis deze herfst in die heerlijke Engelse koormelodieën, zo welluidend en helder gedetailleerd in klank, gezet op prachtige poëzie uit de tijd van Queen Elizabeth I (Shakespeare!). Een mooi afwisselend programma, want we baden ons niet alleen in de madrigalen van de 16 e – en 17 e –eeuwse Britse componisten Dowland, Gibbons, Bennet en Morley, maar laten ons bijvoorbeeld ook verrassen door de...

Scratch Mozart Requiem op 1 juni 2019

Zingt u graag? Hebt u geen geschoolde stem, maar lijkt het u geweldig om eens in een grote koorproductie mee te doen? Dan is dit uw kans. Op 1 juni 2019 organiseert De Oosterpoort een scratchconcert . Overdag repeteert u onder leiding van dirigent Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen het ‘Requiem’ van Mozart, misschien wel het beroemdste koorwerk uit de geschiedenis. U zult verbaasd zijn hoe mooi het resultaat al kan klinken na één dag hard werken met elkaar. Diezelfde avond treedt u op in...

Passieconcert: Via Crucis van Liszt

In 1878, toen hij al 67 was, componeerde Franz Liszt zijn Via Crucis, een werk dat zo anders was, zo ongrijpbaar dat de mensen om hem heen dachten dat zijn geest de weg kwijt was. Maar Liszt was zijn tijd ver vooruit met deze passie, die in veertien staties verhaalt van de kruisweg van Jezus. Hij laat alle franje, alle onnodige noten weg en wat overblijft is de lijdensweg, in magische muziek verbeeld. Dualis brengt het meesterwerk samen met pianiste Victoria Dmitrieva.
Op het programma staan verder werken van Gesualdo, Dvořák, Kodály en Łukaszewski.

2018

The Gift of Life

Kerst, kerst, kerst. Dat is dennengeur, sneeuwvlokjes smeltend op je jas, fonkelende lichtjes, chocolademelk. En te midden van dat al: de stemmen van het koor en de sonore klanken van de koperblazers.

Voor de tweede keer in de geschiedenis slaan de Provinciale Brassband Groningen (dit jaar weer Nederlands Kampioen in de Kampioensdivisie!) en Kamerkoor Dualis de handen ineen voor een spetterend, sfeervol kerstconcert vol heerlijkheden. Met als hoogtepunten delen uit Händels Messiah , I was...

Kerst in de Martinikerk

Een drukke kerst voor Dualis dit jaar: maar liefst drie concerten staan er op het programma, om te beginnen met het Kerstconcert op 14 december. In de Martinikerk, of all places! Daar treden we op met de titulair organisten van deze kerk, Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga. Naast traditionele en moderne kerststukken op het orgel klinken er ook heel fijne Christmas Carols en natuurlijk fantastische jubelstukken voor koor en orgel.

Tien liederen van revolutionaire dichters

In dit najaarsconcert zingt Dualis o.a. Rachmaninov en Tsjajkovski en de zelden uitgevoerde maar wonderschone '10 gedichten van revolutionaire dichters' van Dmitri Sjostakovitsj.

Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975) is een fascinerende figuur die als een van de weinige vooraanstaande Russische componisten erin slaagde om zich in het mijnenveld van het Stalinistische tijdperk staande te houden. Maar was hij nu werkelijk die trouwe aanhanger, propagandist zelfs, van het Sovjetregime, of was hij een heimelijke criticus? Zo op het oog maakte hij typische Sovjetkunst – groots opgezette en...

Des pas dans l’allée

‘Des pas dans l’allée’ (1913) is de melancholische titel van een koorwerk van Saint-Saëns, een van de Franse componisten die dit voorjaar op het programma staan bij Dualis. De tekst verhaalt van gouden bladeren die vallen, van bloemen die niet meer geuren en van een geliefde die ze ooit plukte. Nieuwe bloemen zullen bloeien en nieuwe bladeren zullen vallen, maar zij, de geliefde, zal voorgoed een herinnering zijn.

2017

Stelling 96: bijzonder Lutherproject

Welke stelling spijkert een Groningse scholier, een vluchteling, een bejaarde vandaag met overtuiging op een kerkdeur? In dit Lutherjaar hoort u hedendaagse hartekreten in de compositie "STELLING 96" van Yael Levy. Voor een enigszins rebels Lutherproject sloegen The Northern Consort en kamerkoor Dualis de handen ineen. U hoort om te beginnen een Lutherse Mis van J.S. Bach, die zal overgaan in een hedendaagse compositie voor koor, spreekstemmen en barokensemble. De gezongen en gesproken teksten in het hedendaagse werk “STELLING 96”...

Deelname Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen

Van 6 tot 8 oktober vindt de 14de editie van de Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen plaats in het Cultuurcentrum te Maasmechelen. 13 topkoren uit alle windstreken - waaronder Kamerkoor Dualis - zijn te gast om een internationale jury te overtuigen van hun artistieke kwaliteiten.

Meer info over de wedstrijd en de deelnemende koren vind je op www.ikv-maasmechelen.be .

Deelname Open Monumentendag

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.

Op zaterdag 9 september zingt Dualis vanaf 14.00 uur drie blokjes van 20 minuten in het prachtige pand van de Open Universiteit (Oude Boteringestraat 24) van Groningen.

Lees meer: https://www.ou.nl/-/...

Mis van Martin

Als we het volgende programma van Dualis moeten omschrijven, dan komt al gauw het woord ‘eclectisch’ bij ons boven. We zingen namelijk in het Latijn, Frans, Duits, Engels en zelfs in het Nederlands, en het zijn composities uit de 16e, 18e,19e, 20e en 21e eeuw. Een volksliedje, een renaissancewerk, een spiksplinternieuwe première… een verbindende factor lijkt er niet te zijn, behalve dat wij deze werken ook gaan uitvoeren op het koorconcours van Maasmechelen, Vlaanderen, in oktober van dit jaar. En dat maakt het bijzonder interessant, want natuurlijk hebben we stukken uitgezocht waarmee...

De Mis van Martin

Na al het missengeweld van het jubileumjaar van Dualis kiezen we in dit nieuwe jaar… weer voor een mis! En wel een werk dat nu wordt gezien als een van mooiste koorcomposities van de 20 e eeuw: de Mis van Frank Martin.

De Zwitserse componist schreef het 8-stemmige werk in 1922 waarna hij het in zijn bureaula schoof en het daar gewoon liet liggen - al die prachtige noten - tot hij het er in 1926 toch weer even uithaalde omdat hij het gevoel had dat het niet af was. Hij voegde toen het ontroerende Agnus Dei toe, en legde het hele pakket wederom in de la… De première vond...

2016

Jubileumconcerten 'Oorsprong en Dood’

Click here for an English version
In 2016 bestaat Dualis 15 jaar. Een jubileum, altijd het moment dat de ‘tijd’ van zich doet spreken. We kijken terug en we kijken vooruit, en zo ontstaat het intrigerende thema van ‘Oorsprong en Dood’: wat hebben die 15 jaar ons gebracht? Vieren we het leven? Ja dat doen we, en daarom zingen we dat weergaloze requiem, van Mozart. En als eigentijdse tegenhanger van het requiem is er een première, van het speelse Horen, zien & zwijgen. Dit werk werd speciaal voor Dualis gecomponeerd door...

Rondom Reger II


In Groningen heeft bijna elk kerkje een historisch orgel. Wij vinden dat allemaal heel gewoon, maar in werkelijkheid is het uniek in de wereld. Tijdens het jaarlijks terugkerende Schnitgerfestival (dit jaar van 13 t/m 16 oktober) krijgen ‘onze’ orgels de aandacht die ze verdienen. Wij zijn heel trots dat Dualis deze keer is uitgenodigd om hiervoor een optreden te verzorgen. Op het programma staan wederom werken van Reger, zelf een beroemd organist en componist van een aantal meesterlijke orgelcomposities. Naast bekende werken uit ‘Rondom Reger I’ zullen we zeker vijf werken...

Relatieconcert Dualis 7 september

Op uitnodiging van Lentis geven wij een concert in de Ontmoetingskerk op landgoed Dennenoord van Lentis, in Zuidlaren. Er wordt een mooi compleet programma geboden, met een glaasje en een hapje en voorafgaand de mogelijkheid om een prachtige wandeling te maken over het terrein, onder leiding van historicus en verhalenverteller Rense Schuurmans. Maar het hoofdbestanddeel is natuurlijk het concert en dat is ook zeker de moeite waard: Dualis voert deze keer werken uit van Mozart, Rheinberger, Bruckner, Mahler, Reger, Holst en Brahms.

Voorafgaand aan het concert kunt u deelnemen aan...

Rondom Reger

In dit jubileumjaar laat Dualis goed van zich horen. In het weekend van 25 en 26 juni kunt u komen luisteren naar Rondom Reger, een concert waarin we niet alleen de prachtige muziek van Max Reger – wiens sterfjaar in 2016 precies 100 jaar geleden is – uitvoeren, maar ook werken van zijn inspirators, zijn bewonderaars en zelfs van notoire Reger-haters! Bijzonder aan dit project is dat we naast onze eigen concerten ook bij andere evenementen zullen optreden, want we zijn uitgenodigd om delen van het programma uit te voeren tijdens het korenfestival Zingzing dat op 19 juni in de Oosterpoort...

Deelname ZingZing 2016

In de Maand van de Amateurkunst organiseert VRIJDAG een totaal vernieuwde editie van ZingZing, dat voor het laatst in 2003 werd georganiseerd. ZingZing vindt plaats op zondag 19 juni 2016 in de Oosterpoort. Naast optredens van de koren zijn er diverse workshops en kunnen koren zelfs op consult bij dokter John.

Oorsprong en Dood

In het jubileumjaar 2016 gaat Dualis bijna helemaal terug naar het begin van zijn bestaan: in 2002 voerde het toen pas opgerichte koor ter gelegenheid van het eindexamen van de veelbelovende dirigent Geert-Jan het Requiem van Duruflé uit. Voor april 2016 staat dit prachtige werk voor de tweede maal op het programma van Dualis, samen met een ander indrukwekkend Requiem: dat van Fauré. Ook zingt het koor Cantique des colonnes, het tweede deel uit ‘Trois Poèmes de Paul...

Muziekdienst in de Lutherse Kerk Groningen

Op uitnodiging van de Lutherse Kerk Groningen zingen wij op zondag 14 februari 2016 in deze kerk. In deze cantatedienst voert Dualis liturgische stukken uit van Holst, Matsushita, Jenkins en Durufl­é. Een heel afwisselend programma dus, waarin veel valt te genieten: in het zeer populaire Agnus Dei van Karl Jenkins is een constante lage bas te horen waarboven de hogere stemmen steeds hun lie­flijke en golvende “Agnus Dei” neervlijen. Gustav Holst schreef zijn Nunc Dimittis (“Nu laat gij, Heer, uw knecht”) voor zo’n echt Engels kathedraal koor, wat in de hoge sopraanpartij nog goed te...

2015

Kerstnacht met Dualis in de Martinikerk

Het wordt een mooi kerstfeest dit jaar, niet in de laatste plaats omdat je maar liefst drie keer kunt genieten van Kamerkoor Dualis! Naast onze kerstconcerten die we op 19 en 20 december geven - samen met de Provinciale Brassband Groningen - zingen wij ook tijdens de kerstnachtdienst (die van 20.00 uur) in de Martinikerk.

Tijdens deze dienst, die bijzonder sfeervol belooft te worden, zal Dualis verschillende Christmas Carols uitvoeren.

Zet het in je agenda!

A Christmas Fantasy

In een bijzondere samensmelting zullen twee Groningse muzikale toppers – de Provinciale Brassband Groningen o.l.v. Richard Visser en Kamerkoor Dualis o.l.v. Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen – een spetterend Kerstconcert verzorgen. Eén van de hoogtepunten is het Gloria van John Rutter.

Singet und Spielet

Een concert waar wij erg naar uitkijken vindt plaats in september, in de Martinikerk.

Erwin Wiersinga en Leo van Doeselaar, beiden organist van deze kerk, zijn al enige tijd bezig om alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach uit te voeren op het hiervoor bij uitstek geschikte Schnitger-orgel. Dit betreft in totaal meer dan 25 uur orgelmuziek, waarvoor zij meerdere jaren hebben uitgetrokken. Ieder concert heeft een thematische samenhang, en een enkele keer wordt daarbij de samenwerking met zangers of instrumentalisten gezocht. In september is het de beurt aan Dualis!

We...

Zomerconcerten juni 2015

Flyer

Het zomerconcert van Dualis heeft de veelzeggende titel Een Uurtje Eeuwigheid. Niet in de laatste plaats omdat we onder die noemer zullen optreden in de Jozefkathedraal. Daarnaast verwijst hij naar de eeuwigheidswaarde van de uitgevoerde werken: een waardering die ongetwijfeld geldt voor de koormuziek van Bach en Brahms, van wie we in totaal vier motetten zullen zingen. Daar krijgen we nooit genoeg van. Maar ook het veel recentere Jubilate Deo (2008) van de Japanner Ko Matsushita, bezit wat ons betreft die onvergankelijke kwaliteit die altijd zal blijven bekoren, evenals het overdonderende ‘Amen’ van Górecki.

Echo van de Ziel

Flyer

Een titel voor dit programma bedenken was geen sinecure. Van alles kwam voorbij: Light in Darkness, Hemels Verlangen, Het Leven in de Dood, Op Leven en Dood, Road to Paradise, Gates of Paradise, etc. Deze opsomming geeft wel mooi aan waar dit concert om draait: de tranen om het verlies van een geliefde. En dan niet alleen tranen van verdriet, maar ook tranen van vreugde om de verlossing van het aardse lijden, of om de verwachting van een nieuw leven na de dood.

Centraal in dit project staat Bachs meest bekende motet ‘Jesu meine Freude’. Het stond nog niet eerder op het programma van Dualis, dus wij wrijven ons vergenoegd in de handen! ‘Jesu meine Freude’ is het langste en meest beroemde van de zes motetten van Bach en sluit thematisch helemaal aan bij de titel van het concert. Naast dit werk zullen wij ons buigen over ander prachtig materiaal. We noemen hier ‘A Good Night’ van de Britse componist Sir Richard Bennett (1936–2012) en het schitterende ‘O Tod, wie bitter bist du’ van Max Reger.

Bovenstaand werk is gemaakt door keramiekkunstenaar Barbara Wakefield

2014

Away in a manger (kerstconcerten 2014)

Dit jaar gaan we er helemaal voor: Dualis geeft een heus kerstconcert! Heerlijk genieten onder de kerstboom, met alle Dingdong Merrily’s en Deck Halls die je maar kunt bedenken. De hartverwarmende glühwein en kerstkransjes lonken.
Maar Dualis zou Dualis niet zijn als er naast de bekende carols ook geen andere kerstwerken uitgevoerd worden, zoals de Magnificat Antifonen van Arvo Pärt, het prachtige werkje O Radiant Dawn van James MacMillan en de betoverende Carol of the Bells.

Komt allen!

Adventsconcert Vilsteren

Op uitnodiging van de Landgoedconcertcommissie Vilsteren zal Dualis een bijzonder adventsconcert verzorgen in de Willibrorduskerk in Vilsteren, een pittoresk dorp dat gelegen is tussen Ommen en Dalfsen, aan de Overijsselse Vecht. De akoestiek in deze kerk is prachtig, en de exclusieve mogelijkheid om voorafgaand aan het concert te wandelen op het landgoed is ook heel aantrekkelijke! En dan, na afloop van het concert, een heerlijk drankje bij de open haard in het landgoedcentrum.... Het wordt een mooie zondag.

...

Ein Deutsches Requiem

Flyer

Na Elements Part II staat er alweer een volgend project in de steigers, namelijk een integrale uitvoering van Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms, in de versie met vierhandig piano. In vergelijking met de versie voor orkest is deze versie veel meer een intieme compositie geworden, met heldere vocale lijnen en grotere mogelijkheden voor het koor in kleur en tekstexpressie.

Elements Part II

Ja, en dan van aarde en lucht naar de twee andere aardse elementen: water en vuur! Dat belooft een explosieve combinatie te worden. Passionele werken als de Six Fire Songs van Morten Lauridsen en het spectaculaire Lux Beata Trinitas van de Japanse componist Ko Matsushita worden geblust met verkoelende klanken van Super Flumina Babylonis van Tomás Luis De Victoria en – daar is hij weer – Eric Whitacres Waternight. Maar ook het element water kan vurige muziek ontlokken, getuige het ronduit avantgardistische werk A Drop in the Ocean van de Letse componist Ēriks Ešenvalds, en een héél intrigerend werkje getiteld ‘Sounds of rain and thunder’. Komt allen!

Uurtje Eeuwigheid

Iedere vierde zondag van de maand stelt de St. Jozefkathedraal een uur lang haar ruimte ter beschikking voor musici om een voorproefje te geven van een nog te geven concert of een reprise van een eerder uitgevoerd werk. Een uurtje eeuwigheid. Dualis was al eerder te gast en zal dit jaar wederom van de mogelijkheid gebruik maken om in deze prachtige kerk een deel van het volgende programma en eerder uitgevoerde werken ten gehore te brengen. Met werken van o.a. De Victoria, Monteverdi, Matsushita, Lassus, J.S. Bach en Rachmaninov.

Elements Part 1

Met ‘Elements’ kiest Kamerkoor Dualis voor het eerst sinds het concert ‘Rise up, my love’ weer voor een thematisch programma. We gaan voor de absolute basis deze keer: aarde, lucht, water en vuur, de vier elementen waartoe volgens oude religies alles op aarde te herleiden is. Centraal hierin staat de eeuwige zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur, een gegeven dat al sinds mensenheugenis een inspiratiebron vormt voor de kunst, de wetenschap en de filosofie. Dat ook veel componisten zich geïnspireerd weten door de vier elementen mag geen verrassing zijn. Een simpele google actie levert zoveel hits op - juist ook het wat onbekendere, moderne werk waar Dualis zo van houdt - dat het moeilijk kiezen is.

Schilderij '4 elementen' gemaakt door Elly Lievense

2013

Programma Figure Humaine

Flyer

Zongen wij in ons vorige programma over de intense hunkering naar een geliefde, voor ons volgende concert staat een ander diep gevoeld verlangen centraal, namelijk dat naar een menswaardig bestaan in vrede en gerechtigheid. Ook weer een thema van alle tijden, gezien de grote verscheidenheid aan composities die over dit onderwerp is geschreven.

2012

2011

Cantatedienst

De Cantatediensten in de Nieuwe Kerk te Groningen zijn bedoeld om kerkmuziek uit verschillende stijlperiodes uit te voeren in een context en op een plaats waarvoor zij is gemaakt. Op 8 mei zal Kamerkoor Dualis een programma in de cantatedienst ten gehore brengen.

Voornamelijk Liszt

Op zaterdag 5 maart staat een programma met werken van Liszt op het programma.

In 2011 is het tweehonderd jaar geleden dat Franz Liszt werd geboren. Het "Orgelpark" te Amsterdam nodigde Dualis en een aantal orgelleerlingen van het Prins Claus-conservatorium te Groningen uit om dit historische feit luister bij te zetten. Het programma is gevarieerd. De organisten begeleiden Dualis maar spelen ook enkele solowerken ( Liszt was naast de pianovirtuoos, zoals velen hem kennen, ook een goed orgelcomponist)....

Franz Liszt: Kamerkoor Dualis

PROGRAMMA
Franz Liszt: Einleitung und Fuge aus der Kantate Ich hatte viel Bekümmernis (J.S. Bach; orgel Vincent Hensen ), Inno a Maria Virginie (koor, orgel Anna Buijze ), Salve Regina / Pater Noster (koor), Orpheus Symphonische Dichtung (orgel Peter van der Zwaag ) • pauze • Franz Liszt: Ave Maria (koor, orgel), O Salutaris Hostia (koor), Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen (orgel Jochem Schuurman ), Uit de Missa Choralis (koor, orgel Peter van der Zwaag ): Kyrie / Gloria

Kamerkoor Dualis bestaat sinds 2001 en wordt...

2010

Cantatedienst

De Cantatediensten in de Nieuwe Kerk te Groningen zijn bedoeld om kerkmuziek uit verschillende stijlperiodes uit te voeren in een context en op een plaats waarvoor zij is gemaakt. Op 9 mei zal Kamerkoor Dualis een programma in de cantatedienst ten gehore brengen.

2009

2008

2007

Monumentale Klanken

Kamerkoor Dualis brengt in samenwerking met Het Frysk Blazers Ensemble een monumentaal programma, waarin de mis in e van Anton Bruckner centraal staat.Dit werk wordt voorafgegaan door composities van Gabrieli, Marenzio en Mozart.

2006

Shakespeare

In dit programma combineert Kamerkoor Dualis allerlei teksten en sonnetten uit verschillende toneelstukken van Shakespeare, die zijn getoonzet door zeer uiteenlopende componisten.

Johannes Passion (2e versie 1725)

Op 2 april 2006 heeft Kamerkoor Dualis de Johannes Passion van Bach uitgevoerd.Bach schreef deze Johannes Passion in 1724 in drie maanden tijd. Op 7 april van dat jaar, Goede Vrijdag, werd de Johannes Passion voor het eerst uitgevoerd in de Thomaskirche in Leipzig. Een jaar later verving hij het openingskoor door een ingetogen koraalbewerking, waarschijnlijk omdat er kritiek op de (te uitbundige) muziek was gekomen. Hij gebruikte het slotkoor van het eerste deel van zijn Matthäus Passion "O Mensch, bewein dein Sünde groß". Tevens voegde hij aan deze versie nog een aantal aria's en arioso's...

2005

Voces Nordicae

Kamerkoor Dualis bracht in het najaar van 2005 een totaal Scandinavisch-Baltisch programma.Er is een schat aan onbekende muziek die in de loop van de eeuwen in Scandinavië en de Baltische staten door vele componisten gecomponeerd is voor koor. Kamerkoor Dualis wil zich in dit programma richten op a-capella werken uit de twintigste eeuw die niet voor de hand liggen, technisch moeilijk uitvoerbaar, maar zeer fraai zijn. Dualis wil een lans breken voor onbekende componisten als Tormis, Rautavaara, Olsson, Nystedt en laten horen dat er nog veel te ontdekken valt in de (koor-)wereld ten noorden...

2004

2003

2002

2001