kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Concert i.h.k.v. Open Monumentendag 2011

Kamerkoor Dualis zal in het kader van de Open Monumentendag 2011 op zaterdag 10 september concerten verzorgen om 14.00, 15.00 en 16.00 uur in het Calmershuis te Groningen.
 

Wat is Open Monumentendag?

Open Monumentendag is de tweede zaterdag en/of tweede zondag in september, waarop duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek.

In 25 jaar is de Open Monumentendag uitgegroeid tot een van de grootste culturele evenementen van Nederland. Het jubileum wordt samen met de comités en het publiek uitbundig gevierd. Er staan in 2011 tal van activiteiten op stapel. Bij 25 jaar Open Monumentendag hoort een speciaal thema: Nieuw gebruik – Oud gebouw. Centraal staan de monumenten die een nieuwe functie, een nieuw gebruik, een nieuw leven gekregen hebben. Vaak een heel andere dan waarvoor ze ooit gebouwd werden. Veel van deze gebouwen zullen dit jaar hun deuren openen voor het publiek.

Het Calmershuis

Het Calmershuis is één van de oudste steenhuizen van de stad Groningen. Het pand dateert uit de 13e eeuw en werd eeuwenlang bewoond door vooraanstaande families. In 1968 werd het Calmershuis onderdeel van het Wolters-Noordhoff Complex. Toen uitgeverij Wolters-Noordhoff verhuisde, maakte een grote krakerbeweging zich er meester van. Na grootscheepse krakersrellen op 26 mei 1990 zoals destijds op CNN gemeld, werd het complex ontruimd. In 1994 werd het Calmershuis in gebruik genomen als Studiecentrum Groningen van de Open Universiteit Nederland.

Concertinformatie: 
10 september 2011 - 14:00