kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

11 en 12 december - kaarten kopen

Dualis in beweging in tijden van corona

 
Het is september in dit gekke jaar 2020 en hoog tijd voor leuk nieuws over Dualis. Net als alle andere muziekgezelschappen heeft Kamerkoor Dualis een flinke klap moeten verwerken door de coronacrisis. Het laatste weekend voordat de lockdown begon, traden we nog op in twee volle kerken met het concert ‘Best of Dualis’ (7 & 8 maart) en op de woensdag voor de persconferentie begonnen we met de repetities van het nieuwe programma ‘Heaven!’ Alsof er niks aan de hand was.
We weten allemaal hoe het verder ging. Vijf maanden lang moest het koor het doen met wekelijkse ontmoetingen in onze virtuele kroeg de Wolthoorn en – om een beetje in beweging te blijven – korte groepsrepetities in online meetings.
Maar we laten ons niet kisten! Dualis onderzoekt alle mogelijkheden om toch muziek te blijven maken. In deze nieuwsbrief vertellen we daar meer over.

Nieuwe repetitielocatie MON

Wat zijn we blij met deze nieuwe plek! Het bestuur van Dualis heeft stad en land afgezocht naar een ruimte die voldoet aan alle coronavoorschriften en het is gelukt. Eind augustus zijn we begonnen met repeteren bij Muziek Organisatie Noord, gelegen in de wijk Ulgersmaborg. We zingen in een zaal van 200 m2 met prima akoestiek en dito ventilatiesysteem. Er is een strak coronaprotocol opgesteld dat we elke woensdag netjes volgen, met desinfectiegel, de RIVM-vragenlijst, twee doorluchtpauzes en ingestudeerde dansjes om elkaar op de juiste afstand te kunnen passeren. En het zingen op anderhalve meter afstand van elkaar bevalt eigenlijk uitstekend. Een bonus is het gezellige café dat zich ook in het pand bevindt: naborrelen gaat in één ‘corona-proofe’ adem door.


Uurtje Eeuwigheid en The Messiah

Op 27 september zou Dualis een bijdrage leveren aan de serie ‘Uurtje Eeuwigheid’ in de Sint Jozefkathedraal. Deze serie is vanwege corona tijdelijk stopgezet, dus het concert gaat helaas niet door. Uiteraard hopen we in de niet al te verre toekomst alsnog te kunnen optreden op deze prachtige locatie.
Ja, en dan ons volgende concert. Dat zou Händels Messiah worden die voor november dit jaar gepland stond, een geweldige samenwerking met het Kamerorkest van het Noorden. Omdat we in de huidige situatie niet genoeg publiek kunnen toelaten in de kerken om de kosten eruit te halen, kan dit prachtige project dit jaar niet doorgaan. Het is geen afstel, maar uitstel. We hopen het concert in een later stadium alsnog te kunnen organiseren


Dualis op het witte doek

Twee keer uitstel van een concert, jammer, jammer, maar er zijn ook leuke ontwikkelingen. De eerste is de deelname van Dualis aan de educatieve speelfilm Domus Novea Lucis, geproduceerd door Jules Media, over het klooster in Ter Apel. Op de soundtrack zingt het koor een Gregoriaanse hymne en een speciaal gecomponeerd werk en daarnaast figureert een aantal van de zangers in de film. Een ontzettend leuke ervaring die naar meer smaakt. Het resultaat is binnenkort te bewonderen in het klooster van Ter Apel!

Lees meer over het Klooster Ter Apel in Virtual Reality


Filmtrailer Domus Novae Lucis


Nieuw programma ‘Heaven!’

De Messiah gaat in november niet door, maar de concertdata 28 en 29 november laten we wel degelijk staan. Als alles goed gaat zal Dualis dan namelijk het programma ‘Heaven!’ uitvoeren. Hemelse muziek uit alle tijden en in zeer gevarieerde stijlen (zo heeft Dualis zich nog niet eerder laten horen!) Dus, houd de agenda’s vrij. 28 en 29 november 2020.


Jubileumjaar Dualis komt eraan

In 2021 bestaat Dualis maar liefst 20 jaar. Wat gaat de tijd toch snel, het lijkt zo kort geleden dat we het Requiem van Mozart en het Dixit Dominus van Händel uitvoerden ter gelegenheid van ons 15-jarige bestaan. Ook voor het komende jubileum hebben we grootse plannen. Nu nog te vroeg om daar al te uitgebreid over te vertellen, maar zodra we meer weten, zoals data en een definitief programma, dan vermelden we dat natuurlijk in de nieuwsbrief en op de social media. Het wordt in ieder geval een prachtig feest, corona en weder dienende.


Concertagenda


Win-actie: vrijkaart in ruil voor zangers!

Dualis is in beweging en dat is fijn. Na onze recente oproep op de social media is het koor in de afgelopen weken al versterkt met twee alten, een bariton en een lage bas. Maar we hebben nog ruimte voor een tenor. Wie o wie! We maken er een leuke win-actie van: wie een tenor aandraagt die auditie komt doen bij Dualis, krijgt een vrijkaartje voor een concert cadeau. Ter informatie: we repeteren op woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Neem gauw contact met ons op via info@kamerkoordualis.nl.