kamerkoor dualis
Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Nieuwsbrief september 2021

Daar zijn we weer! Een nieuw seizoen en dus nieuwe kansen. De zangers van Kamerkoor Dualis hebben er zin in. En omdat langzaam opstarten niks voor ons is, gaan we meteen met volle kracht vooruit. Met in oktober en in december twee prachtige projecten!

Anjeractie

Maar eerst nog dit: de Anjeractie. Wie kan het zich nog herinneren? Eind mei deed Dualis voor het eerst mee aan deze mobiele collecte. Als streefbedrag hadden we 800 euro aangegeven. Tot onze verrassing was dat bedrag al binnen twee dagen binnen! Ook daarna nog werd er nog flink gedoneerd, met een heel mooi eindresultaat: 1103 euro. Dit bedrag gaat naar het grote project dat we gaan organiseren voor ons 20-jarige bestaan. Waarschijnlijk wordt dat Händel's Messiah of de Hohe Messe van Bach. Dank aan iedereen voor de gulle gaven!
(Over dat jubileum: dat is eigenlijk dit jaar, want in 2001 zag Dualis het levenslicht.. maar vanwege corona gaan we het vieren in 2022. Weer iets om naar uit te kijken).

Dualis beroemd..

Vorig jaar september, vlak voordat we weer in lockdown gingen, deed Dualis mee aan een heel bijzonder project: een korte speelfilm voor het Kloostermuseum in Ter Apel. Onze bassen en tenoren studeerden daarvoor een prachtig gregoriaans stuk in dat in de film door kloosterbroeders wordt gezongen. De alten en sopranen zongen een heel griezelig stukje als ‘witte wieven’. Het resultaat is te bewonderen in het Kloostermuseum van Ter Apel, waar de film de hele dag door vertoond wordt. Als je gaat kijken let dan goed op: drie van de kloosterbroeders lijken verdacht veel op Dualisten!
Nieuwsgierig? Hier kun je zien hoe de film gemaakt werd: https://www.kloosterterapel.nl/nl/expositie-virtualreality

Flyer Unlocked! op 3 oktoberConcert Unlocked! op 3 oktober

Er komt een concert aan, en al heel snel. Dualis is sinds maart bezig met dit programma, eerst door zelfstudie en wekelijkse zoomrepetities en later met de online repetitie ‘tool’ Jamulus, waarmee we toch samen konden zingen. Gelukkig repeteren we nu weer live en kunnen we de puntjes op de i zetten van het prachtige programma Unlocked! Met dit concert duikt Dualis vol overgave in het dagelijkse bestaan dat – weten we nu – zo bijzonder en waardevol is. We staan stil bij de pracht en eenvoud van het leven en we zingen over de geboorte, de kindertijd, de liefde, trouwen en sterven.
Met werken van o.a. Bach, Tavener, Kreek, Esenvalds en Whitacre.

Wanneer: zondag 3 oktober, 15.00 uur
Locatie: Nicolaïkerk in Appingedam
Entree: € 15 volwassenen, € 7,50 kinderen t/m 12 jaar

NB: Alleen toegankelijk met coronatoegangsbewijs (QR code) + een geldig ID. (Kinderen t/m 12 jaar uitgezonderd.)

Koop gauw je tickets!

Dualis zoekt zangers

Het koor heeft corona goed doorstaan (we zijn zelfs gegroeid!), maar we hebben nog wel plaats voor…. verrassing… een tenor en een bas.
Ben je zelf geïnteresseerd of ken je iemand die graag bij een goed en leuk koor zingt: aanmelden kan via info@kamerkoordualis.nl. Na een auditie kun je meteen mee repeteren voor het fantastische kerstconcert dat we samen met de Provinciale Brassband Groningen gaan geven op 11 & 12 december.
Dualis repeteert op woensdag 19.30-22.00 uur in MONoord, Ulgersmaborg.

A Magical Christmas

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het december en tijd voor heerlijke kerstconcerten. Dualis pakt het dit jaar goed aan, met weer zo’n prachtige samenwerking met de Provinciale Brassband Groningen. Koper en koor: een betoverende combinatie waarmee elke kerst zou moeten beginnen. Noteer de data alvast: zaterdag 11 december (Martinikerk - Groningen) en zondag 12 december (Nicolaïkerk - Appingedam).