kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland. Het koor – dat bekend staat om zijn mooie koorklank en uitdagende repertoire – staat garant voor uitstekende uitvoeringen.

Come away… Songs & Sonnets

Engelse koorklanken op teksten van Shakespeare

Met o.a. Purcell - Dowland - Mäntyjärvi - Andriessen - Lindberg - Vaughan Williams

Na het mooie begin van dit seizoen, met het druk bezochte ‘Best of Dualis’-concert op 15 september in de Jacobuskerk in Zeerijp (200 mensen!), is Dualis er weer klaar voor. Op 23 en 24 november geven wij twee concerten in respectievelijk de Hippolytuskerk in Middelstum en de Lutherse kerk in Groningen.

Het worden heerlijke concerten, met de mooiste muziek die de Engelse koortraditie heeft voortgebracht. Onder leiding van Geert-Jan - uiteraard! - zingen we deze keer muziek uit de 16e én uit de 20e eeuw, met de overeenkomst dat alle uitgevoerde werken zijn gecomponeerd op teksten van Shakespeare of een van zijn tijdgenoten.

Dat betekent dat we in dit concert zullen laveren tussen de typisch Engelse madrigalen uit de 16e eeuw - prachtige wereldlijke liederen over gedoemde liefde - en spannende koorwerken uit de 20e eeuw geschreven door componisten uit Scandinavië, de VS en Nederland.

M.m.v. Jaap de Kok (orgel).

Waar en wanneer

23 november, 20.15 uur. Hippolytuskerk, Middelstum.
24 november, 15.00 uur. Lutherse Kerk, Groningen.

Entree

Aan de kassa € 17,50
Voorverkoop € 15,00
Kinderen tot 12 jaar € 5,00

Bestel nu kaarten

Volgende concerten

Voor de rest van het seizoen 2019/2020 is het programma ook bijna rond. In een vervolg op het succesvolle ‘Best of’ concert wordt het op 7 en 8 maart 2020 weer genieten met een ‘Best of Dualis II’-programma. Het hoe en wat maken we later bekend.

Maar dan…

Dualis en het NVE: een langgewenste samenwerking

In mei volgt een bijzonder project met ons collega-koor, het Noordelijk Vocaal Ensemble (o.l.v. Leendert Runia). Het NVE heeft Dualis uitgenodigd om samen met hen hun 35e lustrumjaar te vieren in een dubbelkorige concertserie, met het interessante thema ‘75 jaar Vrijheid in Nederland’. Iets om naar uit te kijken!

Op het programma staan in ieder geval twee fenomenale werken, Figure Humaine van Poulenc en een bijzondere première: het Requiem van Greif. De concertdata worden zo gauw mogelijk bekend gemaakt.