Zomerconcert

Martin - Palestrina - Schumann - Mealor - Elgar - Eck - Webern - Van Ingelgem

Het concert van 2 juli in Sneek stond al een tijdje vast, maar vandaag kwam dan toch het groene licht voor ons concert in Zuidlaren, op 1 juli. Daarom op de valreep nog een nieuwsbrief/uitnodiging voor een ieder die in deze zomerse dagen nog wat muzikale input kan gebruiken!

Op 1 juli treedt Dualis op in de Ontmoetingskerk in Zuidlaren, op uitnodiging van Lentis, en op 2 juli in de Zuiderkerk in Sneek, op uitnodiging van Sneek Vocaal.

Als we het programma dat het koor brengt moeten omschrijven, dan komt al gauw het woord ‘eclectisch’ boven. Dualis zingt namelijk in het Latijn, Frans, Duits, Engels en het zijn composities uit de 16e, 18e,19e, 20e en 21e eeuw. Een renaissancewerk, een typisch romantisch stuk, een spiksplinternieuwe première… een verbindende factor lijkt er niet te zijn, behalve dat wij deze werken ook gaan uitvoeren op het koorconcours van Maasmechelen, Vlaanderen, in oktober van dit jaar. En dat maakt het bijzonder interessant, want we hebben stukken uitgezocht waarmee het koor zich van zijn beste kant kan laten zien (horen): ze zijn uitdagend, dynamisch afwisselend, en gewoon erg leuk om naar te luisteren.

Naast de werken van het koorconcours brengen we ook nogmaals de Mis van Frank Martin, een van mooiste koorcomposities van de 20e eeuw. Een dubbelkorig werk dat bol staat van de in en uit elkaar vloeiende melodieën, fantastisch voortstuwende ritmes met syncopen en voortdurende maatwisselingen, extatische hosanna’s en dit alles met een ontroerende tederheid gebracht.

Tot ziens op een van de concerten!

Waar en wanneer
Zaterdag 1 juli 2017 - 20:15, Ontmoetingskerk, Dennenoord-terrein Zuidlaren.
Entree: gratis met vrije gift bij de uitgang.

Zondag 2 juli 2017 - 15:00, Zuiderkerk, Rienck Bockemakade 7 Sneek.
Entree: € 10,00 (in de voorverkoop) en € 15,00 aan de deur.
Kaarten bestellen

Concertagenda

Zaterdag 23 november 2019 - 20:15
Hippolytuskerk, Concordiaplein 1, Middelstum
Aan de kassa
17.5
Voorverkoopperiode: 
0
Voorverkoop
15
Voorverkoopperiode: 
49
Kinderen tot 12 jaar
5
Voorverkoopperiode: 
49

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Facebook