kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland. Het koor – dat bekend staat om zijn mooie koorklank en uitdagende repertoire – staat garant voor uitstekende uitvoeringen.

Stelling 96: bijzonder Lutherproject

Met stip het leukste affiche van het jaar!
En het concert wordt minstens zo bijzonder. Op uitnodiging van The Northern Consort werkt Dualis in december mee aan het project ‘Stelling 96’, waarin het gelijknamige werk van Yael Levy wordt uitgevoerd. Yael Levy (1983) is een Israëlische componiste die bekend staat om haar overrompelende multimediale producties, en ‘Stelling 96’ is daarop geen uitzondering. De combinatie van barokmuziek, elektronica, gesproken teksten, zang en een vleugje theater zal het publiek tegelijkertijd verwarren en verrukken.

De titel ‘Stelling 96' verwijst naar Maarten Luther die 500 jaar geleden zijn 95 stellingen op een kerkdeur spijkerde en daarmee de Reformatie begon. De 96ste stelling staat voor wensen en dromen in de wereld van nu, uitgesproken door inwoners van Groningen. Ondergedompeld in een warme klankvereniging van barok en elektronica horen we hun eigen stemmen, stuk voor stuk, en we horen de stemmen van solisten en koor, op fluistertoon, op luide toon en zingend. In een muzikaal spektakel met Dualis, The Northern Consort en solisten.
Stelling 96