kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland. Het koor – dat bekend staat om zijn mooie koorklank en uitdagende repertoire – staat garant voor uitstekende uitvoeringen.

Des pas dans l’allée - Concert door Kamerkoor Dualis

Mouton - Saint-Saëns - Messiaen - Villette - Françaix
Messe en sol majeur van Francis Poulenc

Voetstappen klinken op een landweggetje. Des pas dans l’allée. Wat een prachtig beeld. Van wie zijn die voetstappen? Als we het laantje in kijken, is er niemand te zien.

‘Des pas dans l’allée’ (1913) is de titel van een koorwerk van Saint-Saëns, een van de Franse componisten die op het programma staan bij het volgende concert van Dualis, op 14 en 15 april a.s. De melancholische tekst verhaalt van bladeren die vallen, van bloemen die niet meer geuren en van een geliefde die ze ooit plukte. Nieuwe bloemen zullen bloeien en nieuwe bladeren zullen vallen, maar van de geliefde resten alleen nog de wegstervende voetstappen.

In dit concert neemt Kamerkoor Dualis u een klein eindje mee terug in de tijd, naar de muziek van Franse componisten die niet meer onder ons zijn. Op één uitzondering na (Jean Mouton, de Renaissanceman) leefden zij allemaal in de 20e eeuw en ieder van hen had zo zijn eigen manier om de zich opdringende invloeden van de moderne tijd in zijn composities te laten doorklinken. Maar wat hun stijl ook was, hun liefdes, verdriet, angsten, geloof, hun gedachten; zij kunnen het ons nu niet meer vertellen. Al wat wij nog kunnen doen, is luisteren naar hun muzikale voetstappen die nagalmen in de straten.

Programma
Jean Mouton - Salva nos, domine / Nesciens mater; Camille Saint-Saëns - Des pas dans l’allée, Francis Poulenc - Messe en sol majeur; Olivier Messiaen - O sacrum convivium!; Jean Francaix - Trois Poèmes de Paul Valéry; Pierre Villette - Hymne à la vièrge.

Waar en wanneer
14 april, 20.15 uur. San Salvatorkerk, Hora Siccamasingel 202, Groningen
15 april, 15.00 uur. Hippolytuskerk, Concordiaplein 1, Middelstum

Entree € 11,00 incl. programmaboekje. Meer informatie: www.kamerkoordualis.nl