kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Prachtig concertweekend luidt 15-jarig jubileum in

Er werden hier en daar stiekem wat traantjes weggepinkt; zowel het publiek als de zangers zelf verkeerden tijdens en na afloop van het eerste jubileumconcert in hogere sferen. Het was de muziek, het was de entourage, en het was het feit dat alles op z’n plek viel. Wat een mooi begin van het jubileumjaar!

Het eerste werk dat het op het programma stond was het Requiem van Fauré, met op het orgel de geweldige Erwin Wiersinga. Bijzonder hier was dat de bariton en sopraansolo’s gezongen werden door twee zangers uit het koor. Henk Timmerman en Elsbeth Mulder bleken beiden geknipt voor deze taak: het publiek luisterde ademloos. 

Françaix
Na de pauze klonk eerst Cantique de colonnes van de Franse componist Jean Françaix, een werk dat in de verte aan de stijl van Poulenc doet denken. Het verhaalt over oude Griekse zuilen, metaforisch voor het begin van onze samenleving, van de cultuur en de muziek. Niet eenvoudig, wel mooi. Het totale werk omvat drie delen, dus we kunnen erop rekenen dat we het nog een keer terug zullen zien en horen.

Duruflé
Last but not least was daar het Requiem van Duruflé, met de prachtige mezzosopraan Roelien van Wageningen als soliste in het indrukwekkende Pie Jesu. En wederom Erwin Wiersinga op orgel. Het koor had het werk helemaal in de vingers, met een zeer intense wisselwerking met dirigent Geert-Jan.

Opgetogen maken we ons nu op voor de volgende concertserie in juni: Rondom Reger!