kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Mooi uitgebalanceerd programma ‘Rondom Reger’

Op 25 en 26 juni jl. zong Dualis zijn nieuwste programma ‘Rondom Reger’ in resp. de San Salvatorkerk in Groningen en de Kloosterkerk in Ten Boer. Het publiek, dat vooral in Ten Boer voor goed bezette kerkbankjes zorgde, was enthousiast.

De reacties gingen van “na 3 minuten hadden jullie pas 1 zinnetje gezongen!” (aldus een 13-jarige over het ‘Vater Unser’) tot “wat een mooi uitgebalanceerd programma was dit” (een trouwe fan). En dat vatte het dan weer aardig samen. Want inderdaad hoorde het publiek aan de ene kant Regers intense ‘Vater Unser’, waarin het er driekorig aan toe gaat met werkelijk prachtige uitgesponnen harmonische verschuivingen die de emotionele lading van dit gebed driedubbel onderstrepen; en aan de andere kant een serie vrolijke volksliedjes (inclusief een hilarisch stuk voor mannenkoor) van zowel Reger  als Brahms. Daar tussenin viel nog veel te genieten met o.a. werken van Bach, Mahler en Hindemith. De afwisseling zat ‘m ook in het intermezzo van celliste Mireia Peñalver Guilleumes die op overtuigende wijze cellosuite nr. 3 in C van J.S. Bach speelde. Een geslaagd concert was het, met veel gulle gaven bij de uitgang. 

Na het concert in Ten Boer vertrok het koor naar de zonovergoten tuin van twee van zijn zangers, waar het seizoen werd afgesloten met een geslaagde American party. Alles ging op, ook het fust bier van Maallust!