kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Lustrumjaar Dualis begint met twee Requiems

Wat vliegt de tijd toch als je het naar je zin hebt! Niet te geloven dat Kamerkoor Dualis nu alweer 15 jaar bestaat. En we gaan het vieren met allerlei bijzondere projecten, waar Dualis zijn nog immer jeugdige enthousiasme helemaal in kwijt kan. Om alvast wat tipjes van de sluier op te lichten:

  • prachtige Reger muziek in juni;
  • een cross-over concert met live kunst in november;
  • en - omdat het zo leuk is - een hernieuwde koper/koor samenwerking met de kerst.

Duruflé en Fauré
Maar we beginnen met het Requiem van Duruflé en gaan daarmee helemaal terug naar het begin van Dualis, het jaar 2002, toen het koor dit werk zong ter gelegenheid van het eindexamen van dirigent Geert-Jan. Op 16 & 17 april volgt eindelijk de langgewenste reprise. Het programma wordt aangevuld met een ander indrukwekkend requiem: dat van Fauré. Voor beide werken geldt dat zij nadrukkelijk niet somber zijn, maar juist rust en optimisme ademen. Fauré zei over zijn requiem: “Ik heb het gewoon voor het plezier gecomponeerd, als u me dat toelaat te zeggen!”.
Naast deze beide ‘blijmoedige’ requiems zingt Dualis ‘Cantique des colonnes’ van de Franse componist Françaix, een muzikale ode aan de Griekse zuilen en de oorsprong van onze beschaving. Drie werken dus, waarvan twee absolute hoogtepunten zijn in de geschiedenis van de klassieke muziek en de derde een relatief onbekend pareltje dat we graag delen met ons publiek.
Wat dit concert extra bijzonder maakt is dat een aantal van de solo’s gezongen zullen worden door mensen uit het koor, namelijk Elsbeth Mulder en Henk Timmerman. 

Met medewerking van
Roelien van Wageningen (sopraan)
Erwin Wiersinga (organist)

zaterdag 16 april 2016 - 20.15 uur
Nieuwe Kerk, Groningen
zondag 17 april 2016 - 15.00 uur
Hippolytuskerk, Middelstum

Entree
€ 12,50 (€ 10,00 in de voorverkoop)