kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland. Het koor – dat bekend staat om zijn mooie koorklank en uitdagende repertoire – staat garant voor uitstekende uitvoeringen.

  Nieuws

  Online college 'Dualis Draait Door!' op 10 maart

  Op woensdagavond 10 maart, om 20.00 uur verzamelen de zangers van Dualis en dirigent Geert-Jan zich zoals elke week op Zoom. Niet voor een ‘gewone’ online repetitie, maar voor DDD, Dualis Draait Door, met als thema ‘Komm, Jesu, komm’, BWV 229 van J.S. Bach. En iedereen die wil mag zich daar bij aansluiten.

  Unlocked!

  Ons nieuwe programma heet Unlocked! en gaat over leven.

  Lees meer

  Een gelukkig nieuwjaar!

  Dat 2020 bijna voorbij is, dat is toch wel iets om blij om te zijn. Ook voor Kamerkoor Dualis was het improviseren geblazen dit jaar.

  Nieuw programma ‘Heaven!’

  De Messiah gaat in november niet door, maar de concertdata 28 en 29 november laten we wel degelijk staan. Als alles goed gaat zal Dualis dan namelijk het programma ‘Heaven!’ uitvoeren.

  Zangers gezocht

  Dualis is weer begonnen! En goed nieuws: we hebben momenteel weer ruimte voor nieuwe zangers. Onze altsectie is net uitgebreid met twee prachtige stemmen - daar zijn we blij mee -, en ook bij de mannen hebben we een paar vacatures.

  Concerten 'The Best of Dualis II' op 7 en 8 maart 2020

  2020 wordt een fijn jaar voor Dualis, met mooie concerten in mei en november (daarover later meer!). Maar we beginnen al in maart met een vervolg op ons concert van afgelopen september, het succesvolle en compleet volle bak genererende The Best of… Dualis. Zowel het in groten getale toegestroomde publiek als de zangers van Dualis genoten toen van de mooiste werken die het koor in de afgelopen 19 jaar op het programma had staan, en het smaakte naar meer.

  Dus duikt Dualis op 7 & 8 maart weer in het rijke verleden en zingt het koormuziek uit alle periodes en windrichtingen. Van J.S. Bach via Felix Mendelssohn naar Edward Elgar, en van de Japanse Ko Matsushita via de Noorse Ola Gjeilo naar de Braziliaanse Heitor Villa-Lobos.

  Lees verder

  Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

  Zie hier een bijzonder plaatje! Dit zijn de zangers van twee koren: het Noordelijk Vocaal Ensemble (NVE) én Kamerkoor Dualis.

  De foto is gemaakt op 15 december toen Dualis en het NVE aan een mooi gezamenlijk avontuur begonnen, namelijk het repeteren voor het concert 'Liberté'. Dit concert staat gepland voor mei 2020, de maand waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert. Noteer alvast de data: 8, 9, 10 mei. Wat we gaan zingen, dat houden we nog even geheim.

  Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen toe en
  een heel mooi 2020!

  Pagina's