kamerkoor dualis
Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Nieuwsbrief oktober 2022

Feest: Dualis bestaat 21 jaar!

Het is geen lustrum, dus vanwaar deze kop vraag je je misschien af. Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat we in ons lustrumjaar, 2021, nog middenin de COVID-pandemie zaten. De plannen die we hadden om deze verjaardag groots aan te pakken moesten helaas weer in de ijskast. Maar we hebben nu een nieuw seizoen en nieuwe kansen: tijd voor een groots muzikaal feest!

Lustrumconcert op 10 & 11 december: Messiah

En dat muzikale feest gaan we vieren met de Messiah van G.F. Händel. Dit fantastisch mooie werk stond al een paar jaar bovenaan ons verlanglijstje, maar nu gaat het er echt van komen: op zaterdag 10 december voert Dualis samen met onze muzikale ‘partner in crime’ The Northern Consort Händels meest bekende en geliefde oratorium ‘Messiah’ uit, in de Akerk in Groningen en een dag later (zondag 11 december) in de Nicolaïkerk in Appingedam.

De solisten zijn Kristen Witmer (sopraan), Daniel Elgersma (countertenor), Leon van Liere (tenor), David Visser (bariton).

Voor meer info en kaarten, zie de website. Kaarten zijn €30,00 in de voorverkoop, €35,00 aan de kassa, en €10,00 voor kinderen t/m 17 jaar.

Gastdirigent!

De concerten met de Messiah worden voor één keer niet gedirigeerd door Geert-Jan, maar door onze gastdirigent Leendert Runia. Leendert is een bekende in de noordelijke koorwereld: hij dirigeert op dit moment ook het NVE, het concertkoor KOV, het Sallands Bachkoor en het Noord Nederlands Concertkoor. Tot voor kort was hij ook docent aan het Prins Claus Conservatorium.

Leendert is na de zomer al met het koor begonnen met de Messiah, en de flow zit er goed in. Het wordt mooi!

Terug op het honk

Twee jaar lang repeteerden we in een oefenruimte formaat ‘sporthal’ in het muziekcentrum MON in Ulgersmaborg, heel praktisch in coronatijd, maar minder gezellig. Nu zijn we terug op het oude honk en repeteren we weer in de Lutherzaal bij de Lutherse Kerk, midden in het centrum van Groningen. Een sfeervolle locatie met een prachtige akoestiek, en voor de derde helft zijn de cafés gelukkig ook vlakbij.

Zangers gezocht

Dualis heeft op dit moment nog plaats voor een lage bas, en tenoren zijn natuurlijk ook altijd welkom! Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mailtje naar info@kamerkoordualis.nl. Je kunt dan een keer komen meezingen en daarna eventueel een afspraak maken voor een auditie. We repeteren op woensdag van 19.30 tot 22.00 uur in de Lutherzaal, Haddingestraat 23.