kamerkoor dualis
Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Nieuwsbrief november 2021

Dit is de tweede nieuwsbrief van dit seizoen. Het was spannend hoe de situatie zich voor de culturele sector zou ontwikkelen, maar vooralsnog ziet het er goed uit: de zangers van Dualis mogen gelukkig nog samen repeteren én concerten geven. En dat laatste gaan we in december maar liefst drie keer doen.

A Magical Christmas – 11 & 12 december

Al twee keer eerder ging Dualis een samenwerking aan met de fantastische musici van de Provinciale Brassband Groningen. Na 2015 en 2018 is het nu in 2021 weer hoog tijd voor zo’n geweldig spektakel. Met A Magical Christmas hebben we een prachtig winters warm kerstprogramma samengesteld, deze keer met een Engels-Russisch thema. Dat betekent genieten! Van het juichende Gloria van John Rutter (voor koor en brassband) en van prachtige Russische klanken van o.a. Rachmaninov (Dualis zingt twee van zijn Vespers), Shostakovich en Tsjaikovski (met een deel uit de Notenkrakersuite, gespeeld door de brassband.

Dirigenten zijn uiteraard onze eigen Geert-Jan van Beijeren en Richard Visser van de PBG.

Daarnaast werkt ook organist Jaap de Kok mee aan dit concert.

Zaterdag 11 december, 20.00 uur – Martinikerk Groningen
Zondag 12 december, 15.00 uur – Nicolaïkerk Appingedam

Tickets à € 17,50 (kinderen t/m 17 € 10,00) te koop via onze website en aan de kassa

En de presentator is… Ab Nieuwdorp

Dat we het met A Magical Christmas groots aanpakken is duidelijk. Daarom zijn we ook op zoek gegaan naar een presentator die daarbij past. Heel blij zijn we dan ook dat Ab Nieuwdorp, een bekend gezicht (én een bekende stem..) van Radio 4 naar Groningen komt om beide concerten te presenteren.

A Magical Livestream!

Voor wie niet in staat is om naar het Magical Christmas concert te komen wordt er van het concert van 11 december, in de Martinikerk, een ‘Magical’ livestream gemaakt van het concert. Natuurlijk is niets mooier dan het concert met koper en koor in het echt mee te maken, maar deze livestream – die zeer professioneel wordt gemaakt – is dan toch een redelijk alternatief. Meer informatie volgt.

Dualis in voorprogramma Nederlands Bach Consort – 15 december

Op woensdag 15 december treedt Dualis nogmaals op, en wel als voorprogramma voor het kerstconcert dat het Nederlands Bach Consort geeft in de Der Aa-kerk. Dualis zingt delen uit het eigen kerstprogramma en brengt samen met de 8 zangers van het Nederlands Bach Consort ‘Es ist ein Ros Entsprungen’ in de bloedmooie versie van Jan Sandström. Het concert van het splinternieuwe Bach Consort, opgericht in coronatijd, is ook zeer de moeite waard. Centraal staat de wonderschone compositie The Little Match Girl Passion, van de Amerikaan David Lang.

Meer info en tickets via de website van het Nederlands Bach Consort