kamerkoor dualis
Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Nieuwsbrief mei 2021

Het is bijna juni en dat betekent dat de zomerconcerten van Dualis weer naderen… nee helaas. Hoewel de samenleving langzaam opengaat, zit de koorwereld nog altijd op slot. Voor de zangers van Dualis is het zoeken naar manieren om toch muziek te blijven maken. Eén ding is zeker: we doen het goed! We zijn nog steeds een koor van vrienden, we zingen samen en we weten wat dat waard is. In deze nieuwsbrief vertellen we meer over onze activiteiten en plannen.

De Anjeractie: steun Dualis

Meteen maar een première: Dualis doet dit jaar voor het eerst mee met de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds, met het doel om geld in te zamelen voor twee komende projecten van het koor, nl. ons concert ‘Unlocked!’ en een spectaculair kerstconcert mét livestream (zie verderop in deze nieuwsbrief). Voor wie niet weet wat de Anjeractie is: het is de oudste collecte van Nederland, begonnen in 1946, waar elk jaar honderden organisaties aan meedoen (dit jaar 1182). Door deel te nemen halen organisaties geld binnen voor het Cultuurfonds en voor de eigen vereniging: wat je noemt win-win! Belangrijk: Dualis betaalt een klein inlegbedrag voor deelname, en alles wat door jullie gedoneerd wordt is voor onze eigen kas.

Doneer vandaag nog! (de actie duurt maar een week..)

De actie is digitaal: dus geen bussen en collectanten, maar appjes en Facebookberichten met doneeroptie waarmee veilig en eenvoudig een donatie gedaan kan worden. De actie start vandaag (28 mei) en duurt een week (t/m 5 juni). Binnen die periode is het mogelijk om een donatie te doen. We hopen uiteraard dat jullie dat in groten getale zullen doen. Elk bedrag is welkom, dus: doneer en help Dualis muziek maken!

Doneer nu!

Terugblik ‘Dualis Draait Door’

Op 10 maart deden we een experiment met ‘DDD’: een online ontmoeting voor ons trouwe publiek met het koor en de dirigent Geert-Jan. Die laatste gaf een interactief college over zijn persoonlijke fascinatie voor Bach en besprak in detail het motet ‘Komm Jesu, Komm’. Met de partituur in de hand konden de deelnemers alles goed volgen. Geert-Jan speelde stukjes voor en liet opnames horen en er kon naar hartenlust meegezongen worden. Het was een geslaagd experiment met een paar leermomentjes: zeker iets om te herhalen.

Concerten om naar uit te kijken

We duimen dat we na de zomer weer samen kunnen repeteren en dat we eindelijk naar echte concerten kunnen toewerken. Met spanning kijken we uit naar twee te gekke projecten. In de eerste plaats het post-corona concert ‘Unlocked!’, in oktober. Het programma van dit a-capellaconcert gaat letterlijk over ‘het leven’ en dat we het groots moeten vieren.

Het tweede project waar we aan werken is een spetterend kerstconcert samen met de Provinciale Brassband Groningen. Dit wordt de overtreffende trap van de concerten die we al eerder deden met de PBG: een grandioze show met koper, koor en orgel waar voor de thuisblijvers een flitsende live-registratie (met professionele belichting) van gemaakt wordt.

Kijk voor meer informatie in de concertagenda op onze website.