kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland. Het koor – dat bekend staat om zijn mooie koorklank en uitdagende repertoire – staat garant voor uitstekende uitvoeringen.

Nieuwsbrief mei 2020

Een bericht van Dualis in deze vreemde tijden.

In deze nieuwsbrief vertellen we wat Dualis allemaal doet in het Coronatijdperk, met nieuws over het concert Liberté en – verrassing! – een link naar een echte, superpersoonlijke Dualis Spotify afspeellijst.

Concert The Best of II in de Kloosterkerk Ten Boer op 8 maart 2020 (foto: Lina Mensinga)Het kan zo lopen dat ineens niets meer gaat zoals je je dat had voorgesteld. Op 7 en 8 maart traden we nog op voor volle kerken in Groningen en in Ten Boer met ons ‘Best of Dualis’ programma en een week later was daar ineens de Corona lockdown: geen repetities meer, geen voorbereiding voor ons geweldige samenwerkingsproject met het Noordelijk Vocaal Ensemble (NVE) met wie we het concert Liberté zouden gaan uitvoeren, en grote onzekerheid hoe het nu verder moet in koorland. Gelukkig hebben we met de zangers van Dualis nog altijd wel onze gezellige ‘derde helft’, elke week op de woensdagavond (onze repetitieavond in normale tijden), als we elkaar virtueel treffen in ons stamcafé de Wolthoorn. Dan heffen we het glas op onze gezondheid en praten we over van alles en nog wat. Wat zijn we blij dat we dat kunnen doen! Want we missen het zo, het zingen en elkaar.

Nieuw bestuur
Een geluk bij een ongeluk is misschien dat er in februari een vrijwel nieuw bestuur was aangetreden, bestaande uit Jantien Lagerweij, Gertjan Kruizinga, Margot Jeronimus, Kirsten Heineman en Fenneke Bouwman. Het was even omschakelen, maar ze zijn de crisis voortvarend te lijf gegaan: met regelmaat vergaderen ze via een video-chat en bedenken allerlei manieren om het koor actief en opgewekt te houden. Met goed resultaat. 

Ook Geert-Jan doet volop mee. Vrijwel wekelijks stuurt hij de leden een link of zelfs een eigen YouTube filmpje waarin dingen worden uitgelegd over de koorpraktijk, zoals ‘zuiver zingen’ of tips over hoe je een repetitie kunt voorbereiden. Erg leuk en nuttig!

Tja, hoe gaat het nu verder. Veel onzekerheden, maar een ding is wel duidelijk: 

Liberté is gecanceld
Het concert Liberté – met o.a. het schitterende Figure Humaine van Francis Poulenc – dat we op 9 en 10 mei zouden geven samen met het jubilerende NVE (het koor bestaat dit jaar 35 jaar) gaat niet door.

Het concert wordt doorgeschoven naar 2021. Maar omdat Dualis volgend jaar zelf een lustrum viert (we bestaan dan 20 jaar!!) en daar al allerlei plannen voor heeft, zal het concert nu exclusief door het NVE worden georganiseerd. Wel is het zo dat een aantal zangers van Dualis op persoonlijke titel zal meedoen aan dit concert. Zodra meer bekend is over data en ticketverkoop zullen we dat in onze nieuwsbrieven vermelden.

En daarna: plannen genoeg, deels al in uitvoering, maar alles staat of valt met de ontwikkelingen op Corona-gebied. We gaan natuurlijk voor prachtige muziek in ons lustrumjaar 2021! Meer nieuws daarover in een volgende nieuwsbrief.

De Smaken van Dualis Spotify afspeellijst
Tot slot: luister naar de muziek die Dualis zelf graag zingt of beluistert.

We hebben een eigen Spotifylijst samengesteld, waarbij ieder koorlid zijn of haar meest geliefde muziekstukken kon toevoegen. Variërend van klassieke koorwerken tot jazz en rock, dus heel afwisselend. Geniet mee met Dualis en luister hier:

https://kamerkoordualis.nl/nieuws/desmakenvandualis

Namens de zangers van Dualis en Geert-Jan groeten we jullie. Blijf naar muziek luisteren en, vooral, blijf gezond.