kamerkoor dualis
Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland

Nieuwsbrief maart 2022

We zijn er weer!

Het was even stil bij Dualis. Nadat in november de repetities stopgezet werden en ons fantastische kerstproject met de Provinciale Brassband Groningen, A Magical Christmas, toch afgelast moest worden (er komt een herkansing, die afspraak ligt al!) was er een tijdje niet veel te melden. Maar sinds een maand zijn we weer ‘live’ aan het repeteren en het begint nu echt weer te kriebelen! In deze nieuwsbrief vind je informatie over de plannen voor dit jaar.

Terugblik: Unlocked!

Maar eerst een terugblik. Op 3 oktober gaven we het langverwachte concert Unlocked! In de luwte tussen de coronagolven konden we zowaar optreden in een afgeladen Nicolaïkerk in Appingedam. Het was genieten: als koor hadden we samen de schouders eronder gezet om alles vlot te laten verlopen en dat deed het ook. Wat een energie gaf het om eindelijk weer te zingen voor een enthousiast publiek. Het was nog lang onrustig in de kroeg naast de kerk..

Vooruitblik: Passie bij kaarslicht za 9 & zo 10 april

Dit programma is door het koor bestudeerd tijdens één van de lockdowns. Maar nu staat het dan ook echt ‘live’ op de lessenaar, en gaat het ook echt gebeuren! Dualis zingt letterlijk bij kaarslicht. In een sfeervol claire obscure klinkt de muziek van de passietijd. Centraal staat het weergaloos mooie werk ‘Miserere’ van Allegri, dat met zoveel mysterie omgeven is. Het werd gezongen tijdens de donkere metten als 27 kaarsen een voor een gedoofd werden tot er nog maar één kaars brandde en dat is wat Dualis ook zal doen in dit concert.

Op het programma staan verder werken van o.a. Łukaszewski, Poulenc, Rachmaninov en MacMillan.

Zaterdag 9 april, 20.00 uur, San Salvatorkerk, Groningen
Zondag 10 april, 15.00 uur, Nicolaïkerk, Appingedam

Entree: € 15 (voorverkoop), € 17,50 (aan de deur), € 10 (t/m 17 jaar).
Tickets verkrijgbaar via kamerkoordualis.nl

Dualis zoekt zangers

Op dit moment zijn we nog op zoek naar een lage bas. Ben je zelf geïnteresseerd of ken je iemand die graag bij een goed en leuk koor zingt: aanmelden kan via info@kamerkoordualis.nl. Na een auditie kun je dan vanaf half april mee repeteren voor ons zomerconcert in juni.
Dualis repeteert op woensdag 19.30-22.00 uur in MONoord, Ulgersmaborg.

Concerten 2022

9 & 10 april - Passie bij kaarslicht
25 & 26 juni - ZOMERCONCERT, programma is in de maak!
10 & 11 december - Handel’s MESSIAH