kamerkoor dualis

Kamerkoor Dualis is al sinds 2001 een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland. Het koor – dat bekend staat om zijn mooie koorklank en uitdagende repertoire – staat garant voor uitstekende uitvoeringen.

Inloopconcert op 15 september ‘The Best of Dualis’ in Zeerijp

 

Daar zijn we weer! Het nieuwe muziekseizoen is nog maar twee weken onderweg voor Dualis, maar het eerste concert is alweer in zicht. In het weekend van Open Monumentendag, 14 en 15 september, trekken de Dualis-leden zich terug in het pittoreske Zeerijp voor een repetitieweekend vol gezelligheid en mooie muziek. En als passende afsluiting toogt het koor op de zondagmiddag naar de mooie kerk van Zeerijp om daar een inloopconcert te geven getiteld ‘The Best of Dualis’.

In de prachtige Jacobuskerk, met zijn karakteristieke losstaande toren en de bijzondere rode baksteenimitatie waarmee de wanden aan de binnenzijde is voorzien, zingt Dualis een fijn programma vol Dualis-koorstukken uit de 18 jaar dat het koor inmiddels bestaat. We gaan genieten van geweldige werken zoals 'Jesu, meine Freude' van Bach, het betoverende 'Nunc dimittis' van Pärt, het grappige en opzwepende 'Finnigan's Wake' van Henk Badings en natuurlijk Abendlied van Rheinberger. Ook werken van Poulenc en Elgar.

Het publiek wordt van harte uitgenodigd om even in de kerkbanken plaats te nemen en de koorklanken tot zich te nemen.

Locatie: Jacobuskerk, Borgweg 11 Zeerijp. Aanvang: 16.00 uur. Vrij entree, collecte bij de uitgang.

Nieuwe plannen

Voor het komende jaar is het programma ook al bijna rond. In november geeft Dualis concerten met een Engels thema: The Elizabethan Era. En er staat ook een spannende samenwerking in de planning met een ander Gronings koor met wie we in mei meerdere concerten zullen geven. Wie wat waar? Dat houden we nog even geheim! 

Meer info op www.kamerkoordualis.nl