Nieuws

  Concerten 'The Best of Dualis II' op 7 en 8 maart 2020

  2020 wordt een fijn jaar voor Dualis, met mooie concerten in mei en november (daarover later meer!). Maar we beginnen al in maart met een vervolg op ons concert van afgelopen september, het succesvolle en compleet volle bak genererende The Best of… Dualis. Zowel het in groten getale toegestroomde publiek als de zangers van Dualis genoten toen van de mooiste werken die het koor in de afgelopen 19 jaar op het programma had staan, en het smaakte naar meer.

  Dus duikt Dualis op 7 & 8 maart weer in het rijke verleden en zingt het koormuziek uit alle periodes en windrichtingen. Van J.S. Bach via Felix Mendelssohn naar Edward Elgar, en van de Japanse Ko Matsushita via de Noorse Ola Gjeilo naar de Braziliaanse Heitor Villa-Lobos.

  Lees verder

  Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

  Zie hier een bijzonder plaatje! Dit zijn de zangers van twee koren: het Noordelijk Vocaal Ensemble (NVE) én Kamerkoor Dualis.

  De foto is gemaakt op 15 december toen Dualis en het NVE aan een mooi gezamenlijk avontuur begonnen, namelijk het repeteren voor het concert 'Liberté'. Dit concert staat gepland voor mei 2020, de maand waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert. Noteer alvast de data: 8, 9, 10 mei. Wat we gaan zingen, dat houden we nog even geheim.

  Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen toe en
  een heel mooi 2020!

  Scratch Mozart Requiem op 1 juni 2019

  Zing mee in het Requiem van Mozart samen met Kamerkoor Dualis

  Zingt u graag? Hebt u geen geschoolde stem, maar lijkt het u geweldig om eens in een grote koorproductie mee te doen? Dan is dit uw kans. Op zaterdag 1 juni 2019 organiseert De Oosterpoort een scratchconcert. Overdag repeteert u onder leiding van dirigent Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen het ‘Requiem’ van Mozart, misschien wel het beroemdste koorwerk uit de geschiedenis. U zult verbaasd zijn hoe mooi het resultaat al kan klinken na één dag hard werken met elkaar. Diezelfde avond treedt u op in de grote zaal van De Oosterpoort, samen met Kamerkoor Dualis en het Kamerorkest van het Noorden. Meer informatie

  Zangers gezocht!

  Dualis is regelmatig op zoek naar ervaren zangers. Ben je toe aan een muzikaal uitdagend en ambitieus koor, dan ben je van harte welkom om een keer te komen luisteren (en eventueel mee te zingen) tijdens een koorrepetitie. Voor de volledigheid: we zijn geen projectkoor.
  Momenteel is er plek voor twee tenoren.
  Wij repeteren wekelijks op woensdagavond van 19.30 - 22.00 uur in de Lutherse zaal achter de Lutherse Kerk in Groningen.
  Geïnteresseerd? Auditie doen? Neem dan contact op via info@kamerkoordualis.nl.

  ‘Zingen doe je samen’

  Kamerkoor Dualis in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor

  Een buitenkansje was het. Het Nederlands Kamerkoor stond met een Russisch programma in de Der Aa-kerk in Groningen, en hoe toevallig: Dualis had nog maar net de Russen weer van de standaard gehaald na het concert van afgelopen november. Schnittke door het Nederlands Kamerkoor, daar paste Dualis met de Revolutionaire liederen van Sjostakovitsj toch heel mooi bij. Zo leek ons.

  En het management van het NKK was het daarmee eens. Dualis werd meegenomen in het educatieprogramma ‘Zingen doe je samen’ dat het NKK heeft opgezet om de koorcultuur in Nederland op een hoger plan te brengen. Op 9 januari kwam daarvoor Heleen Koele, sopraan bij het NKK, naar Groningen om ons een hele repetitieavond te coachen. Een ontzettend leuke en leerzame ervaring.

  Heleen wist met prachtige metaforen een wereld aan gevoel over te brengen, waardoor de Russische muziek nog meer ging leven. Zo prees zij de alten voor hun prachtige pianissimo sololijn aan het begin van deel 7 (waarin een beeld wordt geschetst van een nog dampend slagveld vol verslagen strijders) en zei: “Dat pianissimo is heel mooi, maar nu wil ik je vragen om die noten helemaal te vullen met verdriet…”

  De alten zongen het nog een keer, en nu waren de noten werkelijk vol van verdriet. Zo makkelijk kan het zijn.

  Weergaloos

  Twee weken later, op woensdag 23 januari, toog Dualis dan naar de Der Aa-kerk om in het voorprogramma van het concert ‘Duister Rusland’ van het NKK voor een uitverkochte zaal vijf delen van Revolutionaire liederen te zingen. Een geweldig leuke ervaring, en daarna konden wij op speciaal gereserveerde plaatsen genieten van een weergaloze uitvoering van o.a. het Concert voor Koor van Alfred Schnittke.

  Concerten 'Des pas dans l’allée' op 14 en 15 april 2018

  Voetstappen klinken op een landweggetje. Des pas dans l’allée. Wat een prachtig beeld. Van wie
  zijn die voetstappen? Als we het laantje in kijken, is er niemand te zien.
  ‘Des pas dans l’allée’ (1913) is de melancholische titel van een koorwerk van Saint-Saëns, een
  van de Franse componisten die dit voorjaar op het programma staan bij Dualis. De tekst verhaalt
  van gouden bladeren die vallen, van bloemen die niet meer geuren en van een geliefde die ze ooit
  plukte. Nieuwe bloemen zullen bloeien en nieuwe bladeren zullen vallen, maar zij, de geliefde, zal
  voorgoed een herinnering zijn.

  Dualis neemt je in dit concert mee terug in de tijd, een klein eindje — naar de twintigste eeuw —,
  waar we gaan genieten van de muziek van Franse componisten die in onze tijd leefden en
  componeerden. We kunnen van alles noemen dat hen verbindt of juist van elkaar onderscheidt,
  maar wat hun stijl ook was, hun liefdes, verdriet, angsten, geloof, hun gedachten, de context van
  hun tijd; ze zijn nu allemaal verdwenen. Toch worden ze niet vergeten, want hoewel ze voor altijd
  weg zijn zal hun muziek blijven bestaan. Het zijn hun muzikale voetstappen die weergalmen door
  de straten. Noten en harmonieën als gouden blaadjes die de herinnering levend houden.

  Lees verder

  Pagina's

  Concertagenda

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van onze activiteiten en meld u aan voor onze nieuwsbrief!